16 Şubat 2011 Çarşamba

2010-2011 Teknoloji ve Tasarım dersi 2. dönem zümre tutanağı -YENİ-

             2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ………………..İLKÖĞRETİM OKULU TEKNOLOJİ ve TASARIM DERSİ 2. DÖNEM ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞIDIR.


Toplantı Tarihi: 15.02.2011
Toplantı No: 2
Toplantı Yer ve Zamanı: Öğretmenler Odası, 12.30
Toplantıya Katılanlar:  Yakup GÖKTAŞ Gülay AYAN

GÜNDEM

1-      Açılış ve Yoklama.
2-      Zümre başkanının ve yazmanın belirlenmesi.
3-      Zümre toplantıları ile ilgili yönetmeliğin okunması.
4-      I. Dönem eğitim ve öğretim başarı durumunun değerlendirilmesi
5-      1. dönem zümre toplantısı kararlarının gözden geçirilip değerlendirilmesi
6-      Eğitim ve öğretimde başarıyı artıracak tedbirler için alınacak önlemler
7-      Diğer zümre öğretmenleri ile işbirliğine gidilmesi.
8-      Dilek ve temenniler

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ



1-      Teknoloji Tasarım öğretmenleri 15.02.2011 tarihinde Mustafa Antepoğlu ilköğretim Okulu’nda toplanmışlardır.
2-      Gündemin 2. maddesi gereği Yakup GÖKTAŞ başkanlığında toplanmış, Gülay AYAN yazman olarak belirlenmiştir.
3-      Zümre öğretmenleri toplantıları ile ilgili yönetmelik okundu.
4-      Yakup GÖKTAŞ, dersine girdiği sınıflarda başarının %100 seviyelerinde olduğunu, Gülay AYAN dersine girdiği sınıflarda başarının %100 seviyelerinde olduğunu söyledi. yıllık planlarda ve 1. zümrede belirlenen hedeflerin büyük oranda gerçekleştirilmiş olduğunu ve tüm konuların zamanında bitirildiğini söyledi.
5-      Birinci dönem zümre kararları okundu. Alınan kararların aksamadan uygulandığı belirlendi.
6-      Yakup GÖKTAŞ II. Dönemde de I. Dönemde olduğu gibi motivasyonun sağlanması için, konu ile ilgili olarak öğrencilerin konuşturulmasına devam edilmesinin, hava koşulları uygun olduğunda açık havada çalışılmasının, ürün dosyalarının atölyedeki dolaplarda kalmasının, eve götürülmemesinin, diğer malzemelerin kontrollerinin yapılmasının ve öğrenciler övülerek cesaretlendirilmesinin başarıyı artırabileceğini söyledi. Gülay AYAN, öğrencilerin başarı duygusunu yaşayarak derslere daha iyi motive olacağını, teknoloji ve tasarım atölyesinde ders gereği yapılması gereken araştırmalar için internete bağlı bir bilgisayar bulunmasının öğrencileri araştırmaya teşvik edeceğini, öğrenci çalışmalarının Teknoloji Tasarım panosunda sergilenerek çalışmalarını diğer arkadaşları paylaşmaları gerektiğini vurguladı.                                            Gülay AYAN öğrencilerin tasarım çalışmalarına geçmeden önce hazırlık çalışması yaptırılması gerektiğinin önemini vurguladı.
M.E.B ’in yayınladığı “ İlköğretim Kurumları  Görsel Sanatlar Dersi ve Teknoloji Tasarım öğretim programında “ belirtilen 1. Dönem zümre kararlarında ve yıllık planlarda belirlenen amaçların uygulanmasının doğru olacağını söyledi.
Gülay AYAN, tasarım çalışmalarında öğrencilerin kendilerini daha iyi geliştirebilmeleri için internet ortamından faydalanılması gerektiğini ve tasarım çalışmalarından güncel sorunlardan seçilmesinin faydalı olacağını belirtti.
Proje çalışmalarının ve etkinliklerin değerlendirilmesinde kılavuzda yer alan gözlem formlarının kullanılmasının, ürün dosyalarının değerlendirilmesinde Dereceli Puanlama Anahtarında faydalanılarak daha objektif bir değerlendirmenin yapılabileceği için uygulanmasına karar verildi.
Teknoloji Tasarım dersi çalışma programı ve 1. dönem zümre kararında belirtilen ölçütlere göre bir dönem için her öğrenciye 2 performans notu 1 ürün dosyası notu olmak üzere toplam 3 not verilmiş olduğu belirlendi.
Yakup GÖKTAŞ, Teknoloji Tasarım dersinde yapılan tasarım çalışmalarının öğrencilerin düşüncelerini geliştirmesi için panoda sergilenmesinin önemli olduğunu belirtti.
Gülay AYAN sürekli malzeme getirmeyen, ders saatinde düzenli çalışmayan ve çalışmalarında başkalarından yardım almada ısrarcı davranan öğrencilerin velileri ile görüşülerek ortak çözüm yollarının aranmasının iyi olacağını söyledi.
7-      Gülay AYAN renk konusunda Görsel Sanatlar dersi, gelişen teknoloji konusunda Fen ve Teknoloji dersi, Atatürkçülük konularında Sosyal Bilgiler Öğretmenleriyle işbirliğine gidileceğini söyledi.
8-      Yakup GÖKTAŞ iyi bir eğitim öğretim dönemi dileyerek toplantıyı kapattı.

egitimci26.blogspot.com





      Zümre başkanı                                                             Ders Öğretmeni







                                                                                                  
                                                                                                       
                                                                                                Okul Müdürü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bayan iç giyim Bayan giyim Bayanlar için Giyim Bayanlar için Özel gün Kıyafetleri bayan iç giyim iç giyim fantazi iç giyim babydoll jartiyer set tring Bayan Giyim Sütyen ve Kilot İkili Takım Çıtçıtlı Body Baby Doll Takım